268345.jpg

Sars leviää maailmalla ja iskee varoittamatta myös silmäkirurgi Impolan vakaasti uomiinsa asettuneeseen avioliittoon. Kun sävyisä kirjastonhoitajavaimo arvaamatta ilmoittaa matkustavansa keskelle Pekingin saes-epidemiaa, aviomies joutuu suunniltaan. Mutta Ruut Impolan päätä ei käännetä. Hänellä on lähtöönsä painavat syyt, kuten myös samalle ryhmämatkalle osallistuvalla verovirkailija Kauko Sirenillä. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pekingissä kaikki ei pysy aivan Elämysreissujen oppaan hallinnassa. Vielä pahemmin pasmat sekoavat kotona Taajakkalassa, jossa Jyrki Impola stressaantuu vaimonsa tempauksesta niin, että tarvitsee kollegansa, psykiatri Raine Rauhalahden apua. Mutta avun tarpeessa on psykiatri itsekin samoin kuin hänen ex-vaimonsa, sisustusliikkeen omistaja Kirsti Kieppi-Rauhalahti.

 

Pelot ja salaisuudet riepottelevat romaanin henkilöitä kuin virtaava vesi Jyrkin lohiperhoja. Onko ihmisten toilauksiin syypää sittenkin vain salaperäinen ihmisaivojen osanen nimeltä mantelitumake?

 

Lääkäri-kirjailija Eeva Nikoskelainen tarkastelee suosituissa romaaneissaan paitsi lääkärien elämänpiiriä, myös lääketieteen ja terveydenhuollon ajankohtaisia ilmiöitä herkullisen huumorin näkökulmasta.

 

Kirjailijan kotisivut