328752.jpg

Vianne Rocher on asettunut tyttärensä kanssa pieneen ranskalaiseen Lansquenetin kylään ja perustanut suloisen suklaapuodin aukiolle kirkkoa vastapäätä. Käsintehdyt makeiset ja maailmaa nähneen naisen elämänilo saavat monet purkamaan sydäntään mieluummin kaakaokupin ääressä kuin kalseassa kirkossa. Kylän papin kauhuksi Suklaataivas on auki jopa sunnuntaisin jumalanpalvelusten aikaan, ja kohta kyläläiset syövät suklaata jo rippituolissakin. Pitääkö nainen häntä pilkkanaan? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pääsiäisen pakanallinen suklaafestivaali on paastoavalle kirkonmiehelle liikaa. Hän päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja saattaa harhaanjohdetun laumansa takaisin kirkon suojiin. Mutta papillakin on heikkoutensa.

 

Pieni suklaapuoti on aistinautintojen, ystävyyden, rakkauden ja elämänilon ylistys. Joanne Harris kutoo värikkäässä tarinassaan yhteen historiaa ja nykyisyyttä, myyttejä ja noituutta. Samalla hän kuvaa taidokkaasti pienen ranskalaisen kylän originelleja asukkaita.