472753.jpg

Kun kokenut lehtikuvaaja Clem Glass joutuu kuvaamaan hirvittävän verilöylyn seurauksia Afrikassa, hänestä tuntuu, että hän on nähnyt enemmän kuin hänen järkensä kestää. Hän palaa Lontooseen poissa raiteiltaan, usko ihmiseen sirpaleina. Aluksi Clem yrittää turruttaa tuskansairstailulla; sitten hän etsii käsiinsä muita, joita on kohdannut samanlainen trauma. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ihmeekseen hän saa kuitenkin havaita, että hänen ympärillään ihmisten toimia ohjaakin monesti hellyys ja toisen huomioon ottaminen. Kaikkein pahiten hänet saattaa ymmälle omasta sydämestä kumpuava hyvyys hänen huolehtiessaan sairaasta sisarestaan.

 

Kun Clemin tavoittaa uutinen, että koko verilöylyn alkuunpanija on löydettävissä Brysselistä, hän tuntee että tämä on vedettävä vastuuseen. Heidän tavatessaan osat tuntuvat kuitenkin vaihtuneen.

 

Millerin uusi, tunteisiin vetoava romaani tutkii, miten ihmiset toimivat maailmassa, jossa hirviömäinen julmuus elää rinnan äärettömän myötätunnon kanssa ja jossa optimismin ja itsepetoksen välinen raja on vaarallisen ohut.