459956.jpg

Teollisuusalueella tapahtuu räjähdys, joka vie viidenkymmenen ihmisen hengen. Katastrofi lamauttaa kaupungin pitkäksi aikaa. Onnettomuus vai terroriteko? Iiris on äskettäin ostanut, jonka yläkerrassa hän asuu kehitysvammaisen teinipoikansa Veekan kanssa. Räjähdyksen jälkeen pestäväksi tulee verisiä vaatteita, mutta sitten pesulaa kohtaa asiakaskato. Ennestään vaativa elämä vaikeutuu ja Iiriksen on otettava alivuokralainen. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Taloon muuttava Pete Bojen ystävystyy hiljalleen sekä Iiriksen että Veekan kanssa. Vuokralaisen erikoinen elämänrytmi ja salamyhkäiset puuhat piharakennuksessa alkavat kummastuttaa Iiristä. Mutta samalla Iiris huomaa elämäänsä tulevan toivoa yllättävältä suunnalta.

 

Pesulan toinen juonne kertoo Teklasta, joka on matkannut kauas Islantiin pakoon aiempaa elämäänsä. Tekla tekee surutyötä, ja hiljalleen kahden naisen tarinat kietoutuvat toisiinsa.

 

Hannele Huovin pelottavan uskottava romaani tihkuu hiljaista uhkaa. Räjähdys on paitsi rikkonut ihmisten elämän myös asioilta niiden perinteisiä merkityksiä ja horjuttanut ihmisten turvallisuuden tunnetta. Keitä ovat Iiriksen pihaan ryntäävät mustapukuiset miehet? Mihin voi enää luottaa? Tuleeko räjähdyksiä lisää? Miksi?