421514.jpg

Tuomari Reuben Atleeta on rakastettu ja kunnioitettu Mississippissä Clantonissa niin ammatissaan kuin hyväntekijänä. Kuolemansairas tuomari kutsuu luokseen poikansa Rayn ja Forrestin keskustelemaan jäämistönsä hoidosta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ray Atlee, Virginian yliopiston oikeustieteen professori, on taas sinkku. Vaimo jätti hänet yllättäen ja meni saman tien vanhan ja paksumahaisen mutta upporikkaan miehen vaimoksi. Rayn nuorempi veli Forrest Atlee on kävelevä katastrofi, joka on pyristellyt riippuvuuksiensa verkossa jo lähes kaksikymmentä vuotta. Tuomari lahjoitti rahojaan jokaiselle joka älysi pyytää ja upotti hyväntekeväisyydeltä liikenevät rahansa Forresterin vieroitushoitoihin, kunnes lopulta katkaisi välit poikansa kanssa.

 

Ray saapuu Clantoniin kutsuun merkityllä hetkellä ja löytää isänsä kuolleena. Pölyn ja hämähäkinseittien valtaamassa talossa Ray penkoo paikkoja ja havaitsee pinon laatikoita. Niitä on 27. Kaikki laatikot ovat täynnä rahaa, yhteensä yli 3 miljoonaa dollaria käteisenä. Testamentti määrää Rayn jakamaan isän omaisuuden veljensä kanssa.

 

Mistä rahat ovat peräisin? Onko Ray ainoa, joka tietää rahoista? Mitä hän aikoo tehdä? Pitää rahat itse vai toimia isävainajan tahdon mukaisesti+ John Grisham näyttää aidosti kiinnostuneen omantunnon kysymyksistä, joiden parissa Ray joutuu painiskelemaan. Grisham saa lukijankin pohtimaan, mitä tekisi Rayn tilanteessa.