521062.jpg

Gun Johanssonin kohtalo järkyttää vankilapappina toimivaa Ingridiä syvästi - sitä enemmän mitä selkeämmin tapahtumien todellinen laita alkaa paljastua hänelle.  Sisäinen, sääntöjäkin uhmaava pakko ajaa häntä ottamaan selkoa, mikä on saanut aran pikkutytön kasvamaan julmaksi murhaajaksi. Hänhän on kuitenkin ainoa, johon Gun suostuu luottamaan, jonka niskoille Gun syytää raivoisasti ahdistustaan.

Selvittäessään Gunin kohtaloa Ingrid joutuu kohtaamaan myös oman epävarmuutensa työssä, uskossa ja ihmissuhteissa, ei vähiten yrittäessään luoda haparoivaa ystävyyttä pizzeriaa pitävän Mikin kanssa. Tai tutustuessaan Gunin nuoreen, maskuliimista vetovoimaa uhkuvaan narkkariveljeen. Nuo kokemukset koettelevat hänen itseluottamustaan enemmän kuin naisvankien ylimielinen iva. Riipaisevat melkein syvemmältä kuin Gunin kohtalo.

Helena von Zweigbergkin esikoisteos on paitsi sävähdyttävä rikosromaani myös vahva kuvaus nuoresta naispapista, jolta totuuden etsintä uhkaa horjuttaa oman elämän perustuksia. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />