677315.jpg

"Korkean talon ylimmässä kerroksessa, kanavan varrella, istui mies jakamassa kortteja mustalla silkillä Peitetylle pöydälle. Hän jakoi kortit vastapäivään ympytään, kaksitoista korttia kuvapuoli ylöspäin, kolmastoista keskelle, ja nojautui sitten taaksepäib tutkimaan kuviota. "merkillistä", hän mutisi"<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lucien on sairaana eikä jaksa tehdä muuta kuin nukkua ja lukea. Eräänä päivänä isä tuo hänelle kauniin, vanhan muistikirjan. Muistikirja on tehty Venetsiassa ja isä kertoo hänelle kaupungista, joka on rakennettu veden päälle. Lucien nukahtaa ja herää Bellezzassa, Tliassa, jossa vietetään juuri suurta juhlaa, karnevaalipäivää, joka huipentuu meren ja maan liittoon. Taliassa Lucien ei ole sairas eikä väsynyt. Sen sijaan hän huomaa olevansa stravagantti, ihminen, joka voi talismaanien avulla päästä käymään toisessa ajassa ja paikassa. Lucien on joutunut keskelle vaaroja ja keskiajan vehkeilyjä, ja lopulta koko Bellezzan tulevaisuus riippuu Lucienista.

 

Mary Hoffmanin romaani on henkeäsalpaavan jännittävä tarina rinnakkaismaailmoista, stravaganttien veljeskunnasta, jonka jäsenet kykenevät siirtymään maailmasta toiseen ja ihmiskohtaloista, jotka kytkeytyvät toisiinsa.