863866.jpg

Lääkemarkkinoinnin irvokkaimmat ilmiöt ovat tulilinjalla Blechin kirjassa. Etenkin psykiatrian piirissä uusia sairauksia putkahtaa tiheään. Räikeimmät esimerkit löytyvät  Yhdysvalloista, jossa viisi miljoonaa ADHD-diagnoosin saanutta koululaista ottaa päivittäin rauhoittavaa lääkettä. Naisten vaihdevuosien hormonihoito on jo pitkään herättänyt keskustelua, ja nyt vastaavan hoidon tarvetta ollaan luomassa myös miehille.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Miten on mahdollista, että lääketieteen kehittyessä meistä tulee aina vain sairaampia ja sairaampia? Jopa tavallisista elämänvaiheista kuten vanhenemisesta on tullut hoitoa vaativa tila. Ja kas kummaa – lääkeyrityksillä on tarjota parannuskeino jokaiseen uuteen vaivaan.

 

Lääketeollisuuden maailmassa terveetkin ihmiset ovat sairaita – he vain eivät vielä tiedä sitä. Jörg Blechin kirja kertoo, mitä jokaisen potilaan tulee tietää lääketeollisuuden ja lääkemarkkinoinnin tauteja lietsovasta vaikutuksesta. Mukana on myös 12 kohdan luettelo, jonka avulla keksityn sairauden voi tunnistaa.