1485256.jpg

 

On vuosi 1975, Suomi valmistautuu Etykin huippukokoukseen. Parikymppiset Martti ja Jutta kohtaavat diskossa ja ajautuvat suutelemaan pimeään rappuun, tuntematta erityistä vetoa toisiinsa. Matleena syntyy vuotta myöhemmin vappuna. Ristiäisissä Martti kannattelee tyttöä sylissään Jutan sukulaisten arvuutellessa, kuka on lapsen isä. Edelliskesän tapahtumista vaietaan. Myös Martin seikkailusta amerikkalaisen Rickyn kanssa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Syksyllä 2001, WTC:n iskujen jälkeen. Matleena rakastuu ensisilmäyksellä Aapoon. Kaikki on hyvin, kunnes Aapolla on yhden yön suhde, jota Matleena ei voi periaatteen vuoksi antaa anteeksi. - - Tee mitä täytyy, Jutta sanoo Martille.

Minulla ei ollut kieltä eikä rohkeutta eikä ymmärrystäkään sanoa: katso millaisen miehen olet poiminut rakkautesi kohteeksi. Sinun olisi kuulunut vain nauttia tanssiaskelista hänen kanssaan, tyttö.

Voivatko periaatteet tuhota elämän ja rakkauden, kysyy Pirjo Hassinen häikäisevän aistivoimaisessa romaanissaan, joka kuvaa valintoja ja niiden seurauksia.

 

OMA ARVIO:   

 **