Koskettava selviytymistarina<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Nuoren Gabriella Harrisonin maailma on hämmentävä sekoitus syvää syyllisyyttä, pelkoa ja tuskaa. Kodin hienot puitteet eivät estä julman ja rakkaudettoman äidin yhä raaistuvia, raivoisia pahoinpitelyjä. Gabriella on vanhempiensa maailman kiusallinen tunkeutuja, joka osaa peittää ruhjeensa ja mustelmansa, mutta ei koskaan osaa olla tarpeeksi kiltti. Hän kokee olevansa syyllinen äitinsä raivokohtauksiin – ja myös isänsä kykenemättömyyteen suojella häntä.

Vanhempiensa avioliiton hajotessa Gabriella hylätään kymmenvuotiaana luostariin, missä hän ensimmäisen kerran saa tuntea rauhaa. Pieni mukiloitu ruumis toipuu hiljalleen, mutta arkaan sieluun kipeät kokemukset ovat jättäneet ikuisen jäljen. Varttuessaan Gabriella kiintyy syvästi luostarielämään ja löytää omimmaksi ilmaisukeinokseen kirjoittamisen, jossa osoittautuukin todelliseksi lahjakkuudeksi.

Nunnien huomassa kasvaneen Gabriellan elämä muuttuu, kun nuori pappi astuu hänen elämäänsä. Isä Joe Connors ei koskaan aikaisemmin  ole asettanut kutsumustaan kyseenalaiseksi, ei ennen kuin Gacriella istuu hänen rippituoliinsa. Mutta suhde johtaa väistämättä tragediaan ja raastavaan ratkaisuun.

Aikuisena ja aivan omillaan, sielu riekaleina Gabriella tavoittelee jälleen uutta alkua elämälleen. Mutta pystyykö hän kaiken jälkeen vielä löytämään tasapainon ja olemaan vihdoinkin vapaa ja onnellinen?

 

OMA ARVIO:***