1773038.jpg

"Panin pistoolin kassiin ja sanoin ystävälleni, että hän ei saa ampua missään olosuhteissa, koska ei osaa, mutta jos on tarvis, ottaa pistoolin kassista ja näyttää sitä, ei tarvitse isotella, pääasia, ettei tapahdu vahinkoa."<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Anja Eerikäisestä (1933-2002) tuli Suomen ensimmäinen eläinsuojeluvalvoja vuonna 1979. Hän tuli tunnetuksi suorapuheisena ja räväkkänä naisena, joka herätti kunnioitusta mutta sai myös vastustajia. Eerikäinen oli käytännön ihminen, jonka toiminta vaikutti sekä yleiseen mielipiteeseen että lainsäädännön kehittymiseen.

Pamela Mandartin kirjoittama elämäkerta kuvaa Anja Eerikäistä myös yksityishenkilönä ja tuo hänestä esiin uusia puolia. Herkkä Anja loukkaantui, jos hänen toimintatapojaan arvosteltiin. Vahva Anja ei luovuttanut, vaikka perhe-elämään kasaantui vaikeuksia. Anja Eerikäinen oli huumorintajuinen seikkailija, joka selviytyi hankalistakin tilanteista omaperäisen elämänfilosofiansa tai sitten reippaan flirtin avulla.

"Ajattelin itsekseni, etkö sä vielä tunne Anja Eerikäistä."

 

OMA ARVIO:**