1788087.jpg


Koulunkäyntiavustajan työ on eri-ikäisten ja kulttuuritaustaltaan erilaisten oppilaiden ja opiskelijoiden kasvatus-, ohjaus- ja huolenpitotyötä. Erilaisuudesta huolimatta kaikkia oppiaita on kohdeltava tasavertaisesti. Tämä ei ole haaste ainoastaan koulunkäyntiavustajille, vaan vaatimus kaikille, jotka työskentelevät erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tässä kirjassa kuvataan koulunkäyntiavustajan työn perusteita, koulua oppimisympäristönä,  oppilashuoltoa, oppilaanohjausta, vammaisia koskevia sopimuksia ja säädöksiä sekä koululainsäädäntöä.

Teos kertoo oppilaan auttamisesta koulupäivän askareissa. Samalla se antaa tietoa koulunkäyntiavustajan toimenkuvasta, työstä oppilaiden ja perheiden parissa sekä yhteistyöstä opettajien, koulukuraattorin ja –psykologin ja eri terapeuttien kanssa. Lisäksi kurjassa käsitellään koulunkäyntiavustajan koulutusta.

Teos on käytännönläheinen käsikirja kaikille uusille ja jo koulunkäyntiavustajan työssä toimiville sekä muille erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa työskenteleville.

 

OMA ARVIO:**