1784592.jpg


Mary Higgins Clarkin uusi psykologinen jännityskertomus tempaa lukijan  matkalle ihmismielen syövereihin ja paljastaa muistoissa piilevät mahdollisuudet – ja uhat.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kay Lamsing on kasvanut New Jerseyssä rikkaan ja vaikutusvaltaisen Carringtonin perheen palkollisen lapsena. Eräänä päivänä ollessaan isänsä mukana tämän työssä kuusivuotias Kay hiipii perheen kartanossa sijaitsevaan salaiseen kappeliin ja kuulee miehen ja naisen riitelevän rahasta.

Samana iltana Carringtonit pitävät iltatanssiaiset, joiden jälkeen Princetonissa opiskeleva Peter Carrington tarjoaa 18-vuotiaalle naapurintytölle kyydin kotiin. Tytön vanhemmat kuulevat hänen tulevan kotiin, mutta seuraavana päivänä häntä ei löydy mistään. Katoaminen jää selvittämättä.

Parikymmentä vuotta myöhemmin Kay rakastuu Peter Carringtoniin ja päätyy tämän kanssa naimisiin. Vuosien kuluessa epäilyksen varjo ei ole väistynyt Peterin yltä, varsinkin kun hänen ensimmäinen vaimonsa on hukkunut heidän kotinsa uima-altaaseen epämääräisissä olosuhteissa. Kayn kauhuksi Peter osoittautuu unissakävelijäksi, jonka öiset vaeltelut johtavat aina samaan paikkaan, uima-altaalle. Kay on vakuuttunut, että avain hänen aviomiehensä syyllisyyteen tai syyttömyyteen piilee menneisyydessä. Mutta onko vanhojen salaisuuksien paljastaminen turvallista?


OMA ARVIO:
***