2007899.jpg



Lapsuus erityinen elämänvaihe –kirja on moniammatillinen käsikirja lasten hoidosta ja kasvatuksesta terveys-, kasvatus- ja sosiaalialan opintoihin ja työhön. Kirjassa lasta ja perhettä lähestytään varhaiskasvatuksen, varhaisen erityiskasvatuksen, psykologian, hoitotyön ja yhteiskuntatieteiden näkökulmasta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lapsuus on erityinen elämänvaihe, jolla on ainutlaatuinen merkitys ihmisen elämässä. Koko perheen hyvinvointi vaikuttaa lapsen kasvukseen ja kehitykseen. Kirjassa käsitellään vanhemmuutta ja varhaista vuorovaikutusta ja niiden tukemiseen liittyviä menetelmiä. Lasta ja perhettä tarkastellaan kokonaisvaltaisesti ja lapsia ja perheitä tuetaan moniammatillisesti. Kirjassa keskitytään alle kouluikäisen lapsen ja perheen tukemiseen.

Kirjassa on teoriaa ja menetelmiä lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen yksilölliseen arvioimiseen ja tukemiseen. Siinä kuvataan lasten tavallisimpia sairaanhoitoa vaativia sairauksia sekä sairaan lapsen ja hänen perheensä hoitotyön auttamismenetelmiä. Kirjassa annetaan myös tietoa erityisen tuen tarpeessa olevista lapsista ja heille suunnatuista tukemisen menetelmistä ja kuntoutuksen palveluista. Esimerkit ja oppimistehtävät kytkevät teoreettisen tiedon todellisiin työtilanteisiin.

Kirja on suunnattu ensisijaisesti lähihoitajakoulutukseen lasten ja nuorten hoito ja kasvatus –koulutusohjelman opintoihin, myös näyttökokeeseen valmistautumisessa. Lisäksi kirja sopii koulunkäyntiavustajien ja lastenhoitajien opintoihin sekä täydennyskoulutukseen kaikille, jotka työskentelevät alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä kanssa, Kirja soveltuu myös käsikirjaksi, työpaikoille, lasten vanhemmille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lapsesta ja lapsuudesta.

 

OMA ARVIO:***