1951266.jpg



Kaksi äitiä, kaksi poikaa ja kamppailu autismia vastaan<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Portia Iversen järkyttyi, kun hänen poikansa Dov todettiin autistiseksi kaksivuotiaana. Koska lääketiede pystyy tekemään varsin vähän autistien hyväksi, Portia alkoi itse tutkia, miten voisi auttaa lasta. Hän sai tietää autistisesta intialaisesta pojasta. Titosta, jonka älykkyysosamäärä oli 185. Tito seurasi uutisia ja politiikkaa, luki kirjallisuutta sekä filosofiaa ja kirjoitti itsekin runoja. Pojan kommunikointitaito oli yksin hänen äitinsä Soma Mukhopadhyayn ansiota. Soma oli itse kehittänyt menetelmän, jolla hän opetti Titoa alkeellisissa oloissa Bangaloressa.

Perustamansa säätiön turvin Portia kutsui Titon ja Soman Yhdysvaltoihin kertomaan tutkijoille menetelmästä ja sen hämmästyttävistä tuloksia. Yhdessä Portia ja Soma ovat tehneet suuren työn auttaakseen lapsiaan ja heidän kohtalotovereitaan murtamaan autismin muurin.

Omakohtainen ja eläytyvä kirja antaa runsaasti tietoa, toivoa ja haasteita autistien läheisille. Siitä on suunnitteilla elokuva.

 

OMA ARVIO: ****