2181862.jpg 

 

Täyteläinen sukutarina taustanaan 1900-luvun Skotlanti <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


Nuori, leskeksi jäänyt Bess joutuu palaamaan Intiasta takaisin Brittein saarille ja jättämään kodin etsimisen ajaksi poikansa Frazerin miehensä vanhempien hoiviin. Bess asettuu Edinburghiin ja perustaa uuden perheen, esikoistaan hän ei kuitenkaan onnistu saamaan luokseen.

Kahdenkymmenen vuoden kuluttua Frazer saapuu Skotlantiin, mutta äidin ja pojan välit eivät enää lämpene. Sen sijaan Frazer tempaa sisarpuolensa Katen mukaan riehakkaaseen elämäänsä Ravenhartin kartanossa ja tutustuttaa tämän hulttiomaiseen Maxwell Gilchristiin. Bess on kauhuissaan, sillä hänellä on omat ikävät kokemuksensa Gilchristien suvusta. Eivätkä hänen pelkonsa ole turhia – Maxwell jättää lähtemättömät jäljet niin Katen kuin Frazerinkin elämään.

Askel tuntemattomaan ulottuu vuodesta 1914 aina 1960-luvun alkuun. Mieleenpainuvassa lukuromaanissa aika, jota ei enää ole, luo tunnelmallisen näyttämön tarinalle, joka seuraa kahden sukupolven ihmisiä, kun he etsivät, löytävät ja menettävät rakkauden.

OMA ARVIO:**