Valkokankaan vamppi vai Suomen Kansallisteatterin antautuva äitihahmo? Raivoisien Ruusujen voimanainen vai Intimiteatterin nuori seurapiirikaunotar? Kaikkea tätä ja paljon muuta on mahtunut Maija Karhin jo 60 vuotta kestäneeseen uraan. Silti hän on pohjimmiltaan aina yhtä valoisa, hauska ja sydämellinen ”meidän Maija” vain.

Maija Karhi on luontojaan tarinankertoja, jonka muistelmia ryydittää huumori. Hersyvään tapaansa hän kertoo mm. siitä, miten turkulaisen teatteriperheen ainokaisesta väen väkisin tuli näyttelijä, vaikka ei olisi saanut tulla, ja mitä oppirahoja urasta oli maksettava ja millaisia voittoja ajan oloon alkoi kertyä, kommelluksista puhumattakaan.

 Mitä mahtoikaan tapahtua, kun suuri Tauno Palo saattoi Maija-tytön sänkyyn? Entä kun hieno Kyllikki Forssell alkoi opettaa Teatterikoulussa käytösapoja? Muistikuvista välittyy monenlaista kulttuurihistoriaa, ja ne henkivät vanhojen Suomi-filmien lumoa ja nostalgiaa, jos kohta niistä näkyvät myös näyttelijätyön arki ja vaatimukset.

 Tässä kirjassa jokainen sivu elää. Nuoren hurjan punapään lapsuus ja nuoruus Turussa on yhtä ilotulitusta. Teatterimuistelmista Maija Karhin värikäs kertomus vuosista legendaarisen Mauno Mannisen johtamassa Intimiteatterissa on omaa luokkaansa.

 

OMA ARVIO:***