Mitä ovat ne voimavarat, joiden turvin lapset ja nuoret selviytyvät elämässään, vaikka he kohtaisivat vakavia ja haavoittavia vaikeuksia?

Tässä kirjassa tarkastellaan lasten ja nuorten psyykkisen pahoinvoinnin taustatekijöitä, niihin liittyviä kokemuksia sekä keinoja, joilla voidaan tukea ja edistää lapsen tai nuoren kasvua vaikeuksista huolimatta. Näiden perusteemojen ohella aiheina ovat kiusaaminen ja siihen liittyvät kipeät kokemukset. Kirjassa käsitellään myös sitä, kuinka aikuiset voisivat kohdata lapset ja nuoret aidosti ja rakentavasti.

Kirja herättää lukijoissa kysymyksiä, joiden avulla he voivat pohtia ratkaisuja lasten ja nuorten ongelmiin ja miettiä omaa tehtäväänsä kasvun tukijoina uusista näkökulmista. Kirjan kuhunkin lukuun sisältyy pohdintakysymyksiä ja käytännön vinkkejä. joita vanhemmat sekä lasten ja nuorten parissa toimivat ammattilaiset voivat soveltaa kohdatessaan kasvuikäisiä, joilla on syystä tai toisesta paha olla.

Kirjan on kirjoittanut monitieteinen ja moniammatillinen asiantuntijajoukko, joka koostuu nuorten parissa työskentelevistä sekä lasten ja nuorten psyykkiseen hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä tutkineista ihmisistä.

Kirja on tehty yhteistyössä Ammattiopisto Luovin kanssa.

 

OMA ARVIO:***