Mestarikertoja Maeve Binchy vie lukijansa Kreikan auringonpaahteisiin päiviin ja tähtikirkkaisiin öihin etsimään sitä, mikä lopulta on  tärkeintä.

 

Neljä toisilleen vierasta matkalaista tapaa syrjäisessä tavernassa. Heillä ei ole muuta yhteistä kuin vapaudenkaipuu ja halu jättää entinen elämänsä taakseen. Kiltti Fiona on lähtenyt Irlannista osoittaakseen vanhemmilleen olevansa vahva ja itsenäinen. Saksalainen Elsa on jättänyt jopa hyvän työpaikkansa televisioasemalla, muttei tunnu pääsevän pakoon menneisyyttään. Ujo David Englannista haluaa ottaa etäisyyttä voimakastahtoiseen isäänsä, joka pyrkii ohjailemaan hänen elämäänsä. Amerikkalainen Thomas taas koettaa toipua avioerostaan, mutta kaipaa pientä poikaansa ja pelkää etääntyvänsä tästä.

 

Idyllistä kylää kohtaava äkillinen onnettomuus saa nuoret etsimään tukea toisistaan ja ennen pitkää ymmärtämään, milloin kannattaa pitää kiinni ja milloin päästää irti. Vain aika voi näyttää, ovatko heidän ratkaisunsa oikeita, mutta vanhan tavernaisäntä Andreaksen elämänkokemukset – tuoksuvan souvlakin ja moussakan lisäksi – rohkaisevat heitä kohtaamaan oman tulevaisuutensa selkä suorana.

 

 

 

OMA ARVIO:**