1248214225_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän maailman rannalla on toinen. On paikkoja, missä voi vaihtaa maailmaa.

Seth Wallerin suvussa kulkee kirous. Kirouksen nimi on varhain alkava Alzheimerin tauti, ja sen viimeisin uhri on Sethin äiti. Tiedemiehen uraa suunnitteleva 15-vuotias Seth päättää käynnistää perinpohjaisen tutkimuksen äitinsä sairauden syistä. Jäljet johtavat kahdensadan vuoden taakse, englantilaiseen Iddylwahlin maalaiskylään, pahamaineisen naistennaurattajan, lordi Alban Mapplethorpen kartanonovelle.

Samaan aikaan toisella puolen Teksasia erakoitunut maanviljelijä Haggard odottelee kuolemaa. Seuranaan Abelilla ovat muistot nuoruuden rakastetusta Maesta sekä lapsena kuulemansa tarinat Isidora-nimisestä maata, jossa ei ole sen enempää muistoja kuin kipuakaan.

Myös Seth Waller tuntee tien Isidoraan. Toisistaan tietämättä nuori Seth ja vanha Abel jakavat salaisuuden, joka on ollut haudattuna vuosikymmenien ajan. Mutta voisiko olla, että tarinan halu tulla kerrotuksi on suurempi kuin ihmisen halu unohtaa?

”…tämä häikäisevä debyytti tavoittaa sadunomaisen tunnelman ja kertoo samalla sydämeenkäyvästi erään perheen taistelusta Alzheimeria vastaan, Tuloksena on lumoava, vangitseva tarina.” - Publishers Weekly

 

 

OMA ARVIO:***