Lontoo 1923. Miehensä Leonardin valvovan silmän alla Richmondissa, kaukana rakastamastaan Bloomsburysta elävä Virginia Woolf yrittää taltuttaa kapinoivaa mieltään ja aloittaa uutta romaaniaan.

Los Angeles 1949. Laura Brown, nuori vaimo ja äiti, haluaa paeta tukahduttavia arjen rutiineja ja muottiinvalettua lähiöelämää ja häipyä jonnekin mukanaan vain tarkoin vaalimansa kirja Mrs. Dalloway.

New York 1900-luvun loppu. Clarissa Vaughan astelee kadulle trendikkäästä Greenwich Villagessa sijaitsevasta asunnostaan ja lähtee ostamaan kukkia. Hän pitää illalla juhlat palkitun runoilijaystävänsä, Richardin kunniaksi. Päivä elämässä kiteyttää itseensä koko elämän – ja kietoo yhteen näiden kiehtovien henkilöhahmojen kohtalot.

Michael Cunninghamin palkittu romaani on loistelias esimerkki siitä miten kirjallisuus ja elämä voivat kutoutua yhteen ja virvoittaa toisiaan. Virginia Woolfin elämä ja hänen aikoinaan työnimellä Tunnit tekeillä ollut teoksensa Mrs. Dalloway ovat tämän ainutkertaisen romaanin innoituksen lähteenä.

 

 

OMA ARVIO:***