1250687910_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Libri di Luca on Kööpenhaminassa sijaitseva antikvariaatti, jonka omistaja Luca Campelli kuolee äkillisesti. Liikkeen perii hänen poikansa Jon. Nuorimies ei ole tavannut isäänsä kahteenkymmeneen vuoteen – ei sen jälkeen, kun hänet äidin salaperäisen itsemurhan jälkeen adoptoitiin. Vaihdos asianajajan töistä pölyisten kirjojen keskelle ei totisesti ole kuulunut hänen suunnitelmiinsa.

Pian Jonille selviää, että hänen isällään oli merkittävä rooli antikvariaatin hyllyjen suojissa toimivassa bibliofiilisessä salaseurassa. Sen Lettoreiksi, lukijoiksi, kutsutuilla jäsenillä on maagisia kykyjä: he pystyvät manipuloimaan muita lukijoita ja tekstin kuuntelijoita lataamalla teksteihin salaisia merkityksiä.

Kun antikvariaatti yritetään sytyttää palamaan, Jonin on myönnettävä, että hiljaisten lukutoukkien harmittomuus on vain harhaa. Alexandrian kirjastoa kotipesänään pitävien Lettorien vallanhaluinen siipi on soluttautunut kansainvälisiin järjestöihin EU:ta ja CIA:ta myöten, ja on nyt Jonin jäljillä…

 

 

OMA ARVIO:****