Komisario Konrad Sejer ja hänen apulaisensa Jacob Skarre tulevat tarkastamaan onnettomuutta. He alkavat epäillä henkirikosta. Jokin on pielessä. Sejer on aistivinaan valheen Axel Frimannin ja Philip Reillyn kertomuksessa.


Jonkin ajan kuluttua löytyy toinenkin ruumis. Vaikka varmuutta ei ole, on syytä epäillä henkirikosta. On myös mahdollista, että tapaukset kytkeytyvät toisiinsa.

Evan Katse (1997) tutustutti suomalaisille lukijoille sittemmin monista kirjoista tutun, sympaattisen komisario Konrad Sejerin. Sejerin jykevä hahmo on edelleen läsnä, samoin on läsnä hänen luotettava apurinsa Jacob Skarre. Vain koira ja koiran rotu ovat vuosien saatossa vaihtuneet, mutta tavat eivät: myös Frankille maistuu olut.


Karin Fossum osaa kirjoittaa rikosromaanin, jossa tärkeintä ei ole itse rikos eikä välttämättä sen selvittäminenkään.

"Fossumin kuvauksen painopiste on rikokseen liittyvissä ihmisissä, joiden suhde tapahtumaan on täysin erilainen, mutta joiden kaikkien elämä muuttuu lopullisesti rikoksen myötä."
- Turun Sanomat


Paha tahto on taattua Fossumia: se nostaa lukijan eteen moraalisia kysymyksiä, joita itse kunkin on toisinaan hyvä pohtia.

 

OMA ARVIO: ***