Ismo Kallio on näytellyt 10-vuotiaasta asti. Turun lapsiteatteriin hän kävi ilmoittautumassa jo ennen kuin huomasi kysyä edes lupaa vanhemmiltaan. Pian Ismo napattiin lasten ryhmästä Turun Kaupunginteatteriin, missä hän kunnostautui mm. käärmeenkantajana. Ja kun vielä löydettiin riittävän suuret kengät, turkulaiset pääsivät ihastelemaan hänen vikkeliä kinttujaan monissa opereteissa. Siitä alkaen Ismo Kallio on sitten saanutkin tanssia ja laulaa.

 

Ismo Kallio on tehnyt jo kuusikymmentä vuotta kestäneen uransa aikana kaikkea alaan kuuluvaa. Hänelle ovat tuttuja suuret roolit Shakespearen , Ibsenin, Tsehovin, Dostojevskin ja monen muun klassikkonäytelmissä . Hän on näytellyt yhdessä Ella Erosen ja Ansa Ikosen, mutta myös Laila Kinnusen ja Arja Korisevan kanssa. Hän on ollut niin Amadeuksen Saliere kuin Nalle Puhin karhukin, jolla on hyvin pienet aivot. Ja kun Ismo Kallio on antanut hiuskiehkuran valahtaa otsalleen ja vilkuttanut varovaisesti katsojille, hän on ollut presidentti Mauno Koiviston alter ego , Vara-Manu..

 

Ismo Kallio on ollut pitkien kiinnitysten mies: vaimoa hän ei ole vaihtanut ja teatteriakin harvoin. Hän on ollut uskollinen Helsingin Kaupunginteatterille ja Suomen Kansallisteatterille. Hän on tehnyt unohtumattomia rooleja televisio- ja radioviihteen saralla, elokuvassa ja levytysstudiossa. Urastaan Teatterikoulun improvisaation opettajana hän ei ole pitänyt melua, mutta nyt hän kertoo – pilke silmäkulmassa – noista vuosista, jolloin joutui välillä tiukastikin punnitsemaan suhtautumistaan ympäröivään maailmaan ja teatterin tilaan.

 

OMA ARVIO:***