245995.jpg
Rakkauden herättäminen syvästi vaurioituneissa lapsissa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Daniel A. Hughes kuvaa ensin koskettavan todentuntuisesti pienen tytön elämänpolkua: hänen vaikeita lähtökohtiaan, huostaanottoa ja perhesijoitusten toistuvia katkeamisia. Sitten hän kuvaa harvinaisen avoimesti kokeneen terapeutin ja sijaisäidin yhteistä työskentelyä lapsen auttamiseksi. Työskentely ei ole pumpuliterapiaa, vaan kriisihoitoa, jossa terapeutti pyrkii kokonaisvaltaisesti sekä kohtaamaan että sanoittamaan lapsen ja sijaisäidin tunnetarpeet. Lapsen tunne-elämän myrskykeskukset ja sietämättömät tunnekokemukset kuormittavat hänen ihmissuhteitaan jokapäiväisessä arjessa. Terapeutin ja sijaisäidin hyvin aktiivisen suhteessa olemisen avulla loputtomalta vaikuttava kierre alkaa vähitellen laueta ja tunnevaurioisen tytön eheytyminen edistyä.

 

Kirja tarjoaa kaikille varhain traumatisoituneiden lasten kanssa työskenteleville henkilöille, lastensuojelun työntekijöille ja kokeneillekin terapeuteille sekä intensiivisen lukukokemuksen että uusia ajatuksia ja lähestymistapoja kiintymyssuhdehäiriöisten lasten auttamiseksi ja sijoitusten onnistumiseksi.

 

Kirjailijan kotisivut