277042.jpg

 

Näyttelijän maailma niin kuin hän sen muistaa – eli ei auta itku markkinoilla<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Matti Ranin kertoo maailmastaan rakkaudella ja itseään säästämättä: Mitä kaikkea tulikaan tehtyä!

Ranin syntyi teatteriperheeseen ja näki maailman ensimmäisen kerran Tampereen kaupungin synnytyslaitoksella 21. marraskuuta vuonna 1926 sunnuntaipäivänä Ikuisen taistelun ja Seitsemän veljeksen näytäntöjen välillä. Matti Ranin on pienestä pitäen elänyt teatterissa. Isä Helge oli sankarinäyttelijä, tunnettu ohjaaja ja teatterinjohtaja. Äiti Saara Ranin oli myös tunnustettu ohjaaja ja näyttelijä.

 

Matti Ranin kertoo hersyvästi omansa, sukunsa ja perheensä tarinan, kesistä vanhempien kanssa maalla, sota-ajan ponnisteluista, teatterista ja rakkaudesta. Samalla hän kirjaa myös Suomen elokuva- ja teatterihistoriaa yli 70 vuoden ajalta. Hän käy läpi roolityönsä aivan ensimmäisestä elokuvaroolistaan Ei auta itku markkinoilla –filmissä, jossa hän oli seitsemän kuukauden ikäinen.

 

Riemastuttavia anekdootteja riittää myös hänen rakkaiden kollegoittensa  - kuten Edvin Laineen ja Eeva- Kaarina Volasen – elämästä, työskentelyistä, toiveista ja pyrinnöistä. Pääsemme kurkistamaan sekä Suomen Kansallisteatterin, Helsingin Kaupunginteatterin, Pyynikin kesäteatterin, Intiimiteatterin että lasten- ja nuortenteatteri Pienen Suomen kulisseihin. Puhumattakaan Tuntemattoman sotilaan, Palmu-elokuvien, Niksula-tv.n ja televisiosarjojen Ihmeidentekijät ja Parhaat vuodet kuvauksista.