289103.jpg

Suomen naisen tie kertoo suomalaisen naisen menestystarinan piikasesta presidentiksi. Tapaamme rautakauden mahtavan Euran emännän, Naantalin luostarin nunnan, protestanttisen perheenemännän ja herännäisliikkeen unissasaarnaajan. Seuraamme naisten ponnistelua kouluun, yliopistoon ja työelämään. Tutustumme ensimmäiseen naislääkäriin ja filosofian tohtoriin, ja nousemme naisvaikuttajien kanssa yhteiskunnan ylimmille portaille. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Suomen naisen tie esittelee suomalaisen naisen tien taiteeseen. Saamme nähdä, kuinka nainen astui taiteen kulisseista näyttämölle, tarttui kynään, jouseen ja siveltimeen ja otti haltuunsa kulttuurielämän rakenteet. Havaitsemme, että suomalaista taidetta pitää yllä naisyleisö.

 

Suomen naisen tie tutkii suomalaisen naisen elämää hänen lähipiirissään: kylässä, perheessä ja suvussa. Naisen osa neitona, vaimona, äitinä ja vanhuksena piirtyy näkyviin kuvina ja tarinoina.

 

Suomen naisen tie on suuri tarina sitkeydestä, opinhalusta ja tulevaisuudenuskosta. Äänioikeuden satavuotisjuhlassa se kertoo, mitä me oikeastaan juhlimme.

 

Kirjailijan kotisivut