"Koskettava romaani, joka viehättänee Hiljaisten siltojen lukijoita."  - Publisher Weekly<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kolmekymmentäyksi vuotta sitten he tapasivat kesäleirillä: tytöllä oli yllään sininen mekko, pojalla valkoinen paita ja mustat tvillihousut. Kesäleirin maisemista, venevajan viileydestä ja sulkapallokentän paahteesta tuli heille viattoman mutta tiheätunnelmaisen ensiromanssin näyttämö. Leiri loppui pian ja sitten – hiljaisuus.

 

Nyt Charles Callahan on 44-vuotias vakuutusasiamies ja kiinteistövälittäjä, jonka avioliitto ja ura liikemiehenä ovat kuolemassa käsiin. Silloin hän näkee lehdessä kuvan Sian Richardsista, nuoruuden rakastetustaan. Heidän välilleen syntyy kirjeenvaihto, joka ei kauan pysy harmittomana. Pian Sian ja Charles ovat suurien ratkaisujen edessä. Mutta toisin kuin 31 vuotta aikaisemmin, tällä kertaa vaakakupissa on muutakin kuin kahden ihmisen rakkaus: heidän perheensä, heidän uransa, kaikki mille he ovat elämänsä rakentaneet.

 

Vaaralliset kirjeet on liikuttava ja traaginen romaani rakkaudesta ja ajasta, viattomuuden ja vastuun köydenvedosta. Shreven ilmeikäs kieli ja kyky luoda tunnelmaa ovat lumonneet tuhansia amerikkalaislukijoita; heidän joukossaan on myös Barbra Streisand, joka on ostanut kirjan elokuvaoikeudet.