366978.jpg

Jokaisella naisella on oikeus olla yhtä vahva, hauska ja terävä kuin sanavalmiit Liza Maeklund ja Lotta Snickare ovat käsitellessään kulttuuriimme syvään juurtuneita miesten ja naisten rooleja. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tytöistä kasvatetaan naisia ja pojista miehiä monin tavoin syntymähetkestä lähtien. Vanhempien, päiväkotihenkilökunnan ja opettajien käytös, lelut, leilit, kirjat vaatteet – kaikki muokataan tietoisesti tai tiedostamatta sellaisiksi, että tytöistä tulee passiivisia, kilttejä ja avuliaita ja pojista aktiivisia , äänekkäitä ja vaativia.

 

Siitä pitäen kasvatus ja arvot leimaavat ihmisiä koulussa, elämässä ja erityisesti työelämässä, jossa naisen on miestä vaikeampi tulla hyväksytyksi ja arvostetuksi. Naisella on kuitenkin kaikki mahdollisuudet menestyä, kun hän oppii olemaan naisellisella tavalla luja ja kääntää vallitsevat miehiset toimintamallit naisten ehtoihin sopiviksi.

 

"Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan", Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Madeleine Albright puuskahti kerran. Tämä lausahdus on innoittanut Liza Marklundin ja Lotta Snickaren pureutumaan hykerryttävällä ja säälimättömällä tavalla naisten ja miesten väliseen epätasa-arvoon. He esittelevät kirjassaan lukuisia aiheesta tehtyjä tutkimuksia ja kertovat myös omista, joskus raivostuttavistakin kokemuksistaan.