335138.jpg

Neljästä kertomuksesta laajaksi romaaniksi kutoutuva teos, joka kysyy viiltävän satiirisin äänenpainoin ja yksityiskohtiin pysähdellen, minne me oikein olemme matkalla, mikä elämässä itse asiassa on arvokasta?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Alussa tunnettu elämänhallinnasta kirjoittava kolumnisti on umpikujassa: hän on kirjoittanut jo kaikesta, häntä kylmää. Hän "rakentaa" itselleen heti aamulla kasvot, sillä hän tietää, että "ihmiset eivät pelkästään näe toista – he myös paljastavat hänet".

 

Seuraavassa kertomuksessa keski-ikäinen liikemies on matkalla Yhdysvaltoihin. Kun lentokoneessa alkaa tapahtua, se ei juuri hätkäytä kutimeensa keskittyvää isoäitiä, jonka ulkonäkö, tuoksu ja muutama osuva kysymys alkavat kuoria tätä tylyä vieressä istuvaa miestä.

 

Määränpäässä nuori pohjalaistyttö taas on matkalla huippumodernin pankin nettipalveluun. Hänet on rekrytoitu loistavien todistusten, kielitaidon ja pohjoismaisen ulkonäön perusteella. Työ ei ole sitä mitä hän odotti, eikä varsinkaan sen jälkeen, kun eteen tulee superetuasiakas.

 

Lopulta tapaamme keski-iän ylittäneen, potkut saaneen historianopettajan, jonkalaiselle ei enää markkinoida elämänlaatua vaan kysytään, haluaisiko hän mahdollisesti juoda samppanjaa juuri ennen…?

Tietoja kirjailijasta