445885.jpg

Tärkeä puheenvuoro lapsen oikeudesta lapsuuteen<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Onko lapsen oikeus lapsuuteen kadonnut? Millaista aikuisuutta lapsi tarvitsee? Ovatko lapsen ja vanhemman roolit menneet sekaisin? Mistä lapsi hakee aikuisen mallin?

 

Kirjoittaja Saara Kinnunen kuvaa esimerkkien avulla, mitä lapsi tarvitsee saadakseen hyvän kasvun eväät ja voidakseen elää huoletonta ja huolehdittua lapsen elämää. Hän rohkaisee kasvattajia aitoon vanhemmuuteen ja kyseenalaistaa esimerkiksi pienen koululaisen valmiudet selvitä yksin arjesta. Vanhemmuutensa sisäistänyt kasvattaja ei sälytä lapsen kannettavaksi liian suuria kuormia. Hän asettaa lapselleen turvalliset rajat, mutta antaa tämän kokeilla tahtoaan ja kestää myös lapsen pettymyksen ja kiukun.

 

Anna mun olla lapsi on vahva kannanotto lapsen puolesta. Sen viesti on, että riittävää huolenpitoa kokeneesta lapsesta voi kasvaa vahva aikuinen.

 

Sosiaalipsykologi ja perheneuvoja Saara Kinnunen luennoi lapsen ja nuoren kasvuun sekä perheeseen ja parisuhteeseen liittyvistä teemoista eri puolilla Suomea. Hän on julkaissut useita kasvatukseen liittyviä teoksia.