451745.jpg

Se oli ollut mahtava riita, ja sen jälkeen Tomi lähti, ovat paukkuen ja koskaan palaamatta.  Toimittaja Paula Mikkola selvittää kadonneen aviomiehensä arvoitusta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Siitä on neljä vuotta.  Sittemmin Tomi löydettiin kuolleena kaukaisen hiekkakuopan törmästä.  Poliisi tutkii yhä tapausta, mutta tuloksetta. Äidin tytöstä tuttu Paula MIkkola on aikakauslehden tutkiva journalisti. Nyt Paula saa tehtäväkseen ryhtyä selvittämään aviomiehensä salaperäistä katoamista.  Muistot ahdistavat Paulaa, mutta pakko hänenkin on lopulta saada tietää mitä Tomille tapahtui. 

Paula ottaa yhteyttä kaikkiin Tomin viimeisen ravintolaillan seuralaisiin. Kokoon haaliutuu sekalainen joukko helsinkiläisiä.  Mutta ei ketään, jolla olisi ollut syy Tomin tappamiseen. Ja kuitenkin joku valehtelee, sen Paula ymmärtää, kun hän saa ensimmäisen varoituksen.

Tabet on väkevän tunnelman, uhan ja yllätyksen mestari. Ihmisten siloteltujen julkisuuskuvien takaa alkaa paljastua pelottavia asioita. Ja kuten aina: Tabetin dekkareitten loppuratkaisua on mahdoton ennalta arvata.