573829.jpg

Perhe toimii hyvän elämän lähtökohtien mahdollistajana, mutta perhe voi myös tuottaa haasteita niin lapsen, nuoren kuin vanhemman elämään. Perheen haasteellisiksi kokemat elämäntilanteet heijastuvat vanhemmuuteen sekä kodin ilmapiiriin ja edelleen kasvu- ja kehitystekijöihin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Perheiden kanssa tehtävässä työssä on tärkeää tunnistaa perheiden voimavarat. Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia voidaan tukea aitoon kohtaamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön perustuvilla työkäytännöillä. Perheiden kanssa tehtävässä työssä korostuvat kumppanuuden ja osallisuuden vahvistaminen sekä vastavuoroinen hyväksynnän ja kunnioituksen kokemus. Nämä tekijät mahdollistavat perheiden tukemisen sosiaali- ja terveysalan ammatillisena työnä.

 

Teoksessa tarkastellaan perheen toimeentulon ja vanhemmuuden merkitystä lapselle ja nuorelle sekä pohditaan, miten kumppanuus, osallisuus ja yhteistyö voidaan mahdollistaa. Teoksessa kerrotaan myös uusista työkäytännöistä ja olemassa olevien työmuotojen kehittämisestä. Teos soveltuu sosiaali- ja terveysalan oppikirjaksi, minkä ohella se on hyödyllistä luettavaa sosiaali- ja terveysalan toimijoille, suunnittelijoille ja päättäjille.