895045.jpg

Elämän varrella on useita kohtia, joihin kehityspsykologinen tutkimus avaa näköaloja, Lapsuus- ja nuoruusikä ovat vaativia elämänvaiheita, eikä kehitys ole kaikkien kohdalla ongelmatonta. Esimerkiksi oppiminen on joillekin vaikeaa. Nykyiset nuoret ikäluokat myös varttuvat pätkätyön leimaamassa yhteiskunnassa, mikä heijastuu aikuisuuteen. Suuret ikäluokat puolestaan lähestyvät eläkeikää, jolta odotetaan terveyttä ja uusia aktiviteetteja. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ihmisen psykologinen kehitys kattaa ihmisen elämänkaaren vauvaiästä vanhuuteen. Kehitysvaiheiden kuvauksen läpäisee kaksi teemaa: Oppimista ja siihen liittyviä ongelmia tarkastellaan ensin perheessä, sitten koulussa ja työpaikalla ja lopulta vanhenevien kansalaisten sopeutuessa tietoyhteiskuntaan. Sosiaalisia suhteita käsitellään ensin lapsuuden perheessä ja kouluympäristössä ja sen jälkeen parisuhteessa, omien lasten kasvatuksessa ja sopeutumisessa koko ihmisyhteisöön.

 

Kirja sopii kehityspsykologian opiskeluun yliopistossa sekä sosiaali- ja kasvatusalojen opintoihin ammattikorkeakoulussa ja avoimessa yliopistossa. Uusimmasta tutkimustiedosta, osuvista esimerkeistä ja kehityshaasteiden kiinnostavista pohdinnoista on paljon hyötyä myös opettajaksi opiskeleville ja sosiaalialan ammattilaisille.