1071476.jpg

Vammaisuuteen on historian saatossa suhtauduttu monin eri tavoin ja vammaistyötä on tehty kulloinkin vallalla olevan näkemyksen mukaan. Esteistä mahdollisuuksiin – Vammaistyön perusteet – kirjassa painotetaan vammaisten arkielämäntaitojen, itsenäisen toiminnan ja päätäntävallan mahdollistamista ja tukemista.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kirja on kattava vammaisuutta ja vammaistyötä käsittelevä perusteos, joka tarkastelee niin fyysisiä vammoja kuin kehitysvammaisuutta. Osittain perehdytään myös kehitysviivästymiin, tarkkaavaisuus- ja käytöshäiriöihin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuspalveluiden järjestelmä on laaja ja osittain vaikeasti hahmotettava. Kirjassa kerrotaan vammaisten kuntoutuksesta, oikeuksista ja vammaisuuteen liittyvistä palveluista ja tukimuodoista. Kirjan lukuihin on koottu myös runsaasti vammaisille ja vammaisten parissa työskenteleville tärkeitä yhteystietoja.

Vammaistyössä on tärkeää löytää oikea vuorovaikutustapa ja huolehtia myös työntekijän jaksamisesta. Kirjassa on runsaasti oppimistehtäviä, jotka ohjaavat opiskelijaa vammaistyössä keskeisten asioiden omakohtaiseen ja eettiseen pohtimiseen.

Kirja on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan opiskelijoille ja vammaisten parissa työtä tekeville. Siinä on hyödyllistä luettavaa myös vammaisille ja heidän läheisilleen.