1185176.jpg

Gotlannin pitkä ja tuulinen syksy on vaihtunut talveksi ja ensilumi peittänyt maan. Neljätoistavuotias Fanny katoaa jäljettömiin ratsastustallilta palatessaan. Rikoskomisario Anders Knutasille ja hänen kollegoilleen Visbyn poliisissa muodostuu kuva yksinäisestä tytöstä, joka on joutunut kantamaan aivan liian suurta vastuuta. Ystäviä hänellä ei tunnu olevan, mutta jotakuta hän on tapaillut salaa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muuan virkaheitto valokuvaaja on löytynyt kuukausi sitten raa´asti murhattuna. Onko Fannyn katoamisella jotain tekemistä tapauksen kanssa? Knutas ponnistelee löytääkseen yhtymäkohtia, eikä median kasvava kiinnostus ainakaan helpota tilannetta.

 

Paikalle ryntäävien toimittajien joukossa on myös Johan Berg, joka on turhaan yrittänyt karistaa ajatuksistaan Gotlannin rannat ja Emma Winarven. Luminen Gotlanti koristautuu jouluun, mutta tunnelmavalojen varjoissa vaeltaa murhaaja. Koko Ruotsi kiinnittää jälleen katseensa rikoskomisario Anders Knutasiin, joka yrittää kuumeisesti päästä jäljille estääkseen uudet kauheudet.