1133388.jpg

Outi Pakkasen kolme ensimmäistä dekkaria yksissä kansissa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Outi Pakkasen dekkarit Murhan jälkeen mainoskatko (1973), Maanantaihin on paljon matkaa (1975) ja Kiinalainen aamutakki (1982) ovat vuosien saatossa muodostuneet keräilyharvinaisuuksiksi. Vihdoinkin nämä ystävälliset murhakirjat ovat taas saatavilla.

Arvoitusdekkarien näyttämönä on svengaava 70-luvun Helsinki hippeineen, kukikkaine rättisitikoineen, kolikkopuhelimineen ja punaisine raitiovaunuineen. Pääosissa ovat markkinointi- ja mainosalalla työskentelevä Katja Kivinen sekä tämän entinen rakastettu, komisario Antti Viitala. Kiinalaisessa aamutakissa näyttämölle astuu myös graafikko Anna Laine, joka tunnetaan Pakkasen myöhempien dekkarien päähenkilönä.

Kirjat ovat osuvaa ajankuvaa mutta samalla ajattomia dekkareita, kiitos Outi Pakkasen kepeän eloisan ja ilkikurisesti tunteikkaan tyylin, jossa kiinnostavinta ei aina olekaan murha vaan siihen liittyvät ihmiset.

Murhan jälkeen mainoskatko

Mainos-Arlan ateljeepäällikkö Moritz Sandmsn löytyy saunalaiturilta kuristettuna mainostoimiston railakkaiden juhlien jälkeen. Tutuista työtovereista tulee toisilleen uhka, kun kaikki ovat nyt mahdollisia murhaajia. Kuka suojelee ja ketä? Tekstipäällikkö Katja Kivinen pui rikosta yhdessä komisario Antti Viitalan kanssa.

Maanantaihin on paljon matkaa

Benjamin ´s pubin kanta-asiakkaiden arki järkkyy, kun lähipiirissä tapahtuu murha. Ja sen jälkeen toinen. Tapausta tutkiva komisario Antti Viitala kohtaa joka käänteessä samat ihmiset: Benkun vakituiset.

Kiinalainen aamutakki

Kirjakerho Kirjanmerkin työntekijät on komennettuturhanpäiväiseen ihmissuhdeseminaariin, joka saa järkyttävän käänteen, kun yksi osanottajista löydetään kuristettuna vuoteestaan. Murha murtaa työtovereiden ulkokuoret ja salaisuudet. Antti Viitala apureineen saa taas selvitettäväkseen visaisen ihmissuhteiden vyyhdin.