1243486.jpg

Iina on iloluontoinen, reipas teinityttö, joka pitää musiikinkuuntelusta ja pehmoleluista. Ihan tavallinen nuori siis - paitsi että hän sairastaa Downin oireryhmää. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kirjassa Iinan äiti kertoo esikoisensa elämästä. Kirja hätkähdyttää, haastaa ja rohkaisee. Välillä tytön tempaukset naurattavat koko perhettä, välillä ovat hermot kireällä. Surkuttelua kirjasta ei löydy: asiat otetaan sellaisina kuin ne tulevat ja maalaisjärjellä selvitään.

Sairaaloissa Iinan äitiä on toisinaan kohdeltu yllättävän töykeästi, mutta myös rohkaisevia kohtaamisia on ollut. Perhe joutui asioimaan sairaalassa usein myös pikkusikon outojen oireiden vuoksi. Lopulta syyt selvisivät ja hänellä todettiin vakava sairaus.

 Hämähäkkilintu valottaa oivallisesti Down-perheen arkea, mutta ei pyri yleistämään; jokainen Down-lapsi on oma persoona. Tavallisen elämänmenon lisäksi kirjassa kerrotaan myös arjen ihmeistä. Kirjoittaja evästääkin lukijaa: "Jos mielesi tekee itkeä, itke jumalan suuruttaa älä elämän surkeutta!"