1351212.jpg


Romaani rakkaudesta, joka vie maailmaan ääriin. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lontoolainen Jo Harper on kolmekymppinen journalisti ja yksinhuoltajaäiti, joka kuulee sen mitä kukaan äiti ei halua kuulla. Hänen kaksivuotias Sam-poikansa potee aplastista anemiaa, harvinaista verisairautta, joka ilman hoitoa johtaa varmaan kuolemaan.

Vain yksi asia voisi varmasti pelastaa Samin: luuydinsiirto. Tarvitaan ainoastaan sopiva luovuttaja. Mutta sellaisen löytäminen on helpommin sanottu kuin tehty. Löytääkseen luovuttajan Jon on lähdettävä tutkimusretkelle sekä omaan että 1800-luvun tutkimusmatkojen historiaan: pohjoiselle Jäämerelle, jonne John Franklin purjelaivoineen katosi jäljettömiin.

Sekä 1800-luvulle että nykypäivään sijoittuva Jäälapsi on huikea tutkimusmatka pohjoisen ikuisille jäätiköille, ihmissuhteiden labyrintteihin ja moderniin lääketieteeseen. Elizabeth McGregor on kirjoittanut suurten mittojen seikkailun ihmisen tiedonhalusta ja tarpeesta suojella läheisimpiään.

 OMA ARVIO:

**