1468673.jpg

Calabria on eteläinen maakunta Italian saappaankärjessä. Maan pohjoisosassa, Liguriassa, asuvan Annien naapureiden mukaan se on rutiköyhä ja korruption läpitunkema takapajula, jossa mafia jyllää. Toisaalta Annie tuntee paljon sydämellisiä ihmisiä, jotka ovat kotoisin Calabriasta. Jopa hänen kumppaninsa Ciccio on sukujuuriltaan calabrialainen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kun Ciccion eno kuolee, lähtevät Annie ja Ciccio ja meluisa joukko muita perheenjäseniä kunnioittamaan vainajan muistoa, ja katsomaan, mitä enon jättämä perintö pitää sisällään. Anniella on vihdoin mahdollisuus muodostaa omat näkemyksensä Calabriasta ja Italian maakuntien eroista. Murre ja monet tavat ovat erilaisia kuin Liguriassa, mutta jotain tuttuakin sentään on: ruokaan suhtaudutaan etelässä aivan yhtä intohimoisesti kuin pohjoisessakin.  Matkan aikana Annie oppii myös ymmärtämään paremmin Ciccion vanhempia ja sitä, miksi he aikoinaan jättivät Calabrian.

Calabrian perintö on jatkoa suosituille Extra Virgin ja Kypsä poimittavaksi –kirjoille. Englantilaisen Annie Hawesin lämminhenkiset ja humoristiset kuvaukset kokemuksistaan Italiassa ovat kerrassaan vastustamatonta luettavaa.

 

OMA ARVIO:   ***