Aistillinen romaani kolmen sukupolven naisista<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Merenneitojen saari Irlannissa on paikka, missä taru on todellisuutta ihmeellisempi, missä meri laulaa viettelevästi ja missä kuolema ei koskaan voita rakkauden pelastavaa voimaa.

Kauan sitten itsepäinen Cliona lähti Merenneitojen saarelta Amerikkaan ja palasi sieltä kotiin Grace –tyttärensä kanssa. Saaren yksinäisyys alkoi kuitenkin ahdistaa hurjaluonteista Gracea, joten tämä karkaa takaisin Amerikkaan vieden mukanaan pikku tyttönsä Cráinnen.

Viisitoistavuotiaana Ctáinne jää orvoksi Gracen kuoltua. Hän matkustaa Amerikasta Irlantiin tapaamaan sukua, jota hän ei muista ja isäänsä, jota hän ei ole koskaan nähnyt. Merenneitojen saaren karuilla kalliorannoilla hän alkaa ymmärtää omaa seksuaalisuuttaan samalla kun hänelle vähitellen valkenee, miksi perhe hajosi.

Romaani kertoo jokaiselle naiselle tutuista asioista: äitien ja tyttärien välisestä rakkaudesta ja ristiriidasta, nuoruuden kapinasta ja ikääntymisestä. Se kuvaa myös juurettomuuden tuskaa ja kodin etsintää.

OMA ARVIO:  **