1614629.jpg



Runoilija Jesper Humlin on alati huolissaan seuraavasta kokoelmastaan, jollegojehsa menestyksestä, pörssikursseista ja rusketuksensa tasaisuudesta. Mutta sitten maailma hänen ympärillään ajautuu käymistilaan: tyttöystävä alkaa vaatia lasta, äiti haksahtaa puhelinseksibisnekseen, ja kustantaja runojen sijasta rikosromaanin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pelastukseksi tulee tyttö nimeltään Tea-Bag, laittomasti maahan tullut pakolainen. joka ystävättärineen ilmoittautuu Humlinin kirjoittajakurssille. Pian Humlin huomaa oikein odottavansa näiden todellisten selviytyjien tapaamista. Yksi toisensa jälkeen tytöt kertovat tarinansa ja kutovat niistä kokonaisuuden, joka kuvaa Ruotsia aivan uudesta näkökulmasta. Jesper Humlinin maailma ei koskaan enää näytä samalta kuin ennen.

Euroopan luetuimpiin ja arvostetuimpiin rikoskirjailijoihin kuuluva Henning Mankell kertoo toisenlaisesta Ruotsista ja sen näkymättömistä asukkaista, joilla ei ole oikeutta omaan identiteettiin eikä nimeen, Hänen satiirinen romaaninsa näyttää, minkälaisia ihmisistä tulee, kun raha on elämän ainoa realiteetti.


OMA ARVIO:   ***