1679373.jpg


Tornion tasamailta alppisirkuksen huipulle. Pujottelun maailmanmestarin. maailmancupin voittajan, Tornion "pääkön" ja "sydänten mestarin" Kalle Palanderin rehellinen ja aseistariisuva eämäntarina.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kalle Palander on uransa tärkeimpinä hetkinä tehnyt pesäeron kilpailijoihin tapporinteissä ja jyrkimmissä laskuissa, joissa useimpien kantti pettää. Vailissa Coloradossa olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari, norjalainen Lasse Kjussa, jarrutti siinä, missä Palander teki uransa ehkä tehokkaimmat käännökset.

 

Nousu Tornion tasamailta alppisirkuksen huipulle on jyrkkä. Kaikilla mittareilla. Palanderin elämää ovat hallinneet äkkijyrkät käänteet myös yksityiselämässä: täydelliset romahdukset ja nopeat tilanteiden korjaukset. Huippusaavutusten taustalta löytyy ristiriitoja. tuskaa, epäselvyyksiä ja nuoren ihmisen tekemiä virheitä, ikään kuin ne olisivat edellytys parhaille tuloksille. Vaikka viimeistä suurta tavoitetta, olympiamitalia vuoden 2010 Vancouverin kisoista tavoittelee vahingoista viisastunut ja seestynyt kahden lapsen isä, silmien tuttu pilke on säilynyt ja tarinoissa on samaa rapeutta kuin takavuosina.

 

 

OMA ARVIO: *