1876259.jpg

Miten eläisit jos sinulla olisi vain kuukausi elinaikaa? Tai vain vuorokausi?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Niklas on edennyt urallaan it-yrityksen toimitusjohtajaksi, perheessä on vaimo ja kaksi poikaa. Kaveripiiri pitää hyvin yhtä ja viettää aikaa eteläisen Helsingin kapakoissa, ulkomailla ja toistensa kesämökeillä.

Sitten alkavat vastoinkäymiset: avioliitto päättyy eroon, läheinen ystävä kuolee, firmaa uhkaa saneeraus. Tietoisuus kaiken hauraudesta saa vauhtiin tottuneen ihmisen arvioimaan elämäänsä uudelleen. Menneisyydestä nousevat salaisuudet saavat Niklaksen kysymään, tunteeko hän lopulta parhaita ystäviään, tai edes vaimoaan? Onko jo liian myöhäistä tehdä toisenlaisia valintoja?

Johan Schmidtin esikoisromaani Tästä pelistä pois on kertomus menestyksen hinnasta ja yksilön mahdollisuuksista edes oppia tuntemaan itseään kiireisen nyky-yhteiskunnan paineissa. Tästä pelistä pois on myös mukaansatempaava, ankara ja koskettava aikalaisromaani 2000-luvun alun Helsingistä.

 

OMA ARVIO: 

**