2104561.jpg



Daisy Goodwillin elämä alkaa kummallisissa merkeissä 1905. Hänen syntyessään kuolee äiti, joka ei edes tiennyt olevansa raskaana. Alkaa sattuman tahdittama matka läpi elämän ja vuosisadan: naapurinrouvan hoivista nuoruusvuosiin kivenhakkaajaisän kanssa, yllättävästä avioliitosta rakkauteen, äitiyteen ja leskeyteen, työhön, lopulta vanhuuteen ja kuolemaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Hämmennyksen, hukattujen mahdollisuuksien ja suloisten hetkien ristipaineessa Daisy yrittää ymmärtää itseään, elämää ja paikkaansa siinä. Hänen kertomuksestaan ja dokumenttien katkelmista muotoutuu lumoava kivimosaiikki, säröinen ja epätäydellinen kuin elämä itse.

Kivipäiväkirjat yhdistelee todellisuutta ja kuvitelmaa lämpimän ironisesti ja vastaansanomattoman kiehtovasti. Samalla se sanoo jotain olennaista omaelämäkerran rajoituksista ja ihmisen kyvystä muistaa, ymmärtää ja hallita elämäänsä.

Carol Shields on Kanadan tunnetuimpia kirjailijoita. Hän aloitti kirjoittamisen nelikymmenvuotiaana ja ehti julkaista kuusi romaania ennen kuin nousi vuonna 1993 kansainväliseen julkisuuteen loistavalla teoksellaan Kivipäiväkirjat. Kirjassa on kuvaliite.

"Kivipäiväkirjat muistuttaa meitä siitä, miksi kirjallisuus on merkityksellistä." - New York Times Book Review

 

OMA ARVIO:  **