2130232.jpg


Teddy Grex on elänyt ankean lapsuuden vailla hellyyttä ja hoivaa. Hänestä kasvaa yksinäinen nuorimies, joka janoaa ympärilleen kauneutta. Koulunsa kevätnäyttelyssä hän törmää elämänsä naiseen. Suloinen Francine Hil on hänelle ilmielävä satujen prinsessa: iho valkea kuin lumi, huulet punaiset kuin veri, hiukset mustat kuin eebenpuu.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Mutta prinsessalla on ilkeä äitipuoli, joka ei aio irrottaa otettaan kasvatistaan. Vain hänellä on avain Francinen lapsuuden saloihin. Huolestunut prinssi rientää pelastamaan ahdinkoon joutuneen prinsessansa, mutta ennen kuin hän ehtii apuun, kaksi ihmistä on jo surmattu.

Kerro, kerro kuvastin on hyytävä psykologinen trilleri kahden rakkautta vaille jääneen nuoren elämästä. Ruth Rendell näyttää kyntensä goottilaisten kauhutunnelmien luojana ja pyörittää nerokkaan pääjuonen ohella lukuisia nautittavia sivujuonia. Rendellin tummasävyinen jännitysromaani on myös oiva ajankuva, jonka sivuilla Lontoo elää ja hengittää väkevän aistivoimaisena.

"Mielestäni rikostarinassa on oltava enemmän sisältöä kuin ennen." Ruth Rendell

 

OMA ARVIO: ***