1239660177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Konrad Sejer –romaani

Viisikymppinen Gunder on maatalouskonemyyjä ja vanhapoika, joka halajaa itselleen elämänkumppania. Sellaista hän lähtee etsimään Mumbaista, Intiasta, sisarensa Marien epäilyistä huolimatta.

Gunder ihastuu ruokapaikkansa tarjoilijaan Poonaan, joka suostuu menemään vihille ja muuttamaan pieneen norjalaiskylään. Sinä päivänä, kun Poonan kone laskeutuu, joutuu huonona autonkuljettajana tunnettu Marie vakavaan onnettomuuteen. Koska Marien mies on liikematkalla ulkomailla., Gunder joutuu lähtemään sairaalaan eikä pääse rakasta Pionaansa vastaan. Hän lähettää tuttunsa noutamaan vaimoaan. Pionaa ei löydy, ja Gunderin orastava onni muuttuu yhdessä päivässä painajaiseksi. Sen käänteitä tarvitaan ratkomaan myös komisario Konrad Sejer.

Rakas Poona on takuuvarmaa Fossumia. Henkilöt on kuvattu kokonaisina ja tarina on hyytävän jännittävä. Kyläyhteisön itsesuojelu kriisitilanteessa vaikeuttaa tutkimuksia ja sekoittaa johtolankoja. Sejerin Kollberg-koirakin aiheuttaa huolia – mutta kaikkein suurin huoli on se, onko Sejer kenties erehtyväinen.

”Fossum hallitsee tiiviin kirjoittamisen. Hiukan alle kolmesataasivuiseen dekkariin hän saa ujutettua kaiken olennaisen.” – Antti Nisula, Savon Sanomat

 

 

OMA ARVIO:***