1240166889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos hyvin käy saatte toisenne. Jos ei käy pahemmin elätte tyytyväisinä, nakerratte samaa leipää ja vihellätte samoja renkutuksia.

Vastaavuuksia kertoo kuuden ihmisen tarinan: Tarun, Martinin, Kaarinan, Jaakon, Ainan ja Marian. Taru ja Martin ovat taiteilijapariskunta, Kaarina ja Jaakko Aina- ja Maria-tyttärineen tavallinen helsinkiläinen aviopari.

Eräänä aamuna matkalla työhuoneelleen Taru jää auton alle ja joutuu sairaalaan. Tarun maatessa sairaalan vuoteessa Martin rakastuu yhä kiihkeämmin Kaarinaan, jonka kanssa hän on jo pitkään pettänyt puolisoaan, ja vajoaa syvemmälle omiin pakkomielteisiinsä. Martinin rakastuminen Kaarinaan solmii kuuden ihmisen, kahden perheen, elämät vääjäämättä kiinni toisiinsa, eivätkä solmut aukea ilman voimakeinoja.

Vastaavuuksia on intensiivinen ja moralisoimaton kertomus suurista kuluneista asioista, kuten rakkaudesta, pettämisestä, surusta, ilosta, kuolemasta ja kenties onnesta, ”sillä onni, ei se ole kahdenkeskinen omaisuus vaan yksinäinen käsi joka hapuilee ihmettä.”


OMA ARVIO: **