1243432979_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuusivuotias Sol asuu maassa, jossa Bush ja Jumala ovat hyviä kavereita. Solilla on ohimollaan syntymämerkki, samanlainen joka oli isällä, isoäidillä ja isoisoäidillä. Äiti haluaisi, että syntymämerkki otetaan pois, sillä siitä voi tulla jokin tauti.

Jotkut merkit ovat kuitenkin lähtemättömissä. Neljän kuusivuotiaan lapsen äänellä kerrotun sukutarinan ytimessä on mysteeri, jonka jälkiä Huston seuraa Yhdysvaltojen esikaupungeista natsi-Saksan salaisimpiin kolkkiin. Samalla hän piirtää kuvaa oman aikamme perinnöstä: vanhemmuuden ja lapsuuden muuttumisesta, Irakin sodasta, Israelin ja Palestiinan konfliktista.

Matkan varrella on vaikea pysähtyä, mutta halu rutistaa nuo neljä lasta syliinsä on hetkittäin vastustamaton.

Nancy Hustonin palkittu romaani kertoo järisyttävän tarinan siitä, miten ihminen tulee omaksi itsekseen. Ja menneisyyden jäljistä, joita jokainen kantaa ihollaan.

”Tämä merkki erottaa minut kaikista muista ihmisistä”, sanon Johannille,”ja tämän avulla minä laulan. Kun kosketan tätä, pääsen sisälle sieluuni ja otan sieltä kaiken kauneuden ja lennän sitten suuni kautta kuin lintu. Saat koskettaa sitä, jos haluat.”

                                                                                                                           

OMA ARVIO: ***