1244824065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuukauden työ ja vuoden palkka. Se houkutti Pavel Vadajevia. Suomen euroilla saisi monta hyvää: uuden perämoottorin kalareissuille, kaunista vaatetta Ksenja-vaimolle ja jotain mukavaa Serjozha-pojallekin. Pavel Vadajev eli Paavo Vatanen  lähtee pimeälle työmatkalle Suomeen mutta katoaa  Perhe seuraa perässä etsimään isää, ja onneksi Helsingissä asuu myös sukulaismies Viktor Kärppä.

Monialayrittäjä Viktor Kärppä on tottunut ja pystyvä auttamaan. Mutta nyt Kärpän omankin perheen hoitamisessa ja bisneksissä olisi huolehdittavaa tarpeeksi. Lailliset urakat ovat tiukassa, ja lähin liikekumppani piilottelee Kärpän asunnoissa huumelastia.

Painetta lisää myös virkavalta, joka on ottanut harmaan talouden tutkinnan tosissaan. Vanha tuttu, ataripoliisi Teppo Korhonen seuraa turhan likeltä Kärpän puuhia - ja tyrkyttää neuvoja isänä ja miehenä olemisesta, kysymättä ja pyytämättä.

 Isä, poika ja paha henki -romaanin letkeä ja humoristinen kerronta tempaa mukaansa.

Edellisestä teoksestaan Matti Rönkä sai Pohjoismaiden parhaalle dekkarille jaettavan LASIAVAIN-palkinnon. Hänen ensimmäinen käännetty romaaninsa ponnahti suoraan Saksan dekkarilistoille.

”Röngän kerronta on vaikuttavaa ja taidokasta.” – Plärrer Nunberg

 

OMA ARVIO:**